Vuoden lyhyimpänä päivänä vietetään lyhytelokuvapäivää!

Vuoden lyhyimpänä päivänä vietetään lyhytelokuvapäivää!

9.12.2014 Uncategorized 0

Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä valaisee taas vuoden pimeintä aikaa!
Kuka tahansa voi osallistua päivään järjestämällä oman lyhytelokuvanäytöksen. Tapahtuman sivuilla osoitteessa lyhytelokuvapaiva.fi halukkaat voivat ilmoittaa oman, avoimen lyhytelokuvanäytöksensä ja valita ohjelmistonsa kolmesta valmiiksi räätälöidystä paketista. Tarjolla on kaikenikäisille katsojille sallittuja lyhytelokuvia sisältävä lastenelokuvapaketti, kotimaisista festivaalivoittajista koottu näytös sekä sarja kokeilunhaluisille aikuisille sopivia lyhytelokuvia. Elokuvanäytöksiä voi järjestää koko viikonlopun 19.-21.12.

Lyhytelokuvapäivään valmistavalla lyhytelokuvapaiva.fi -sivustolla availlaan myös joulukalenterin luukkuja! Kalenteri esittelee erilaisia lyhytelokuvatoimijoita sekä lyhytelokuvan monimuotoisuutta. Lisäksi sivustolla vinkataan joulukuun ja lyhytelokuvapäivän tapahtumista eri puolilla Suomea.
Tarkemmat ohjeet oman lyhytelokuvanäytöksen järjestämiseen löytyvät tapahtuman nettisivuilta. Pop up –näytösten lisäksi lyhytelokuvia voi nähdä joulukuussa myös klubeilla ympäri Suomen. Lyhytelokuvapäivä huipentuu Yle Teemalla neljän tunnin lyhytelokuvaputkeen. Sunnuntaina 21.12. Teemalla nähdään mm. uusimmat Hetki hauskaa -hankkeen kotimaiset lyhytelokuvat.

Nyt toista kertaa Suomessa järjestettävä lyhytelokuvapäivä on alkanut Ranskasta, jossa lyhyttä elokuvaa juhlitaan tämän vuoden lyhimpänä päivänä jo neljättä kertaa. Tapahtumaa vietetään Suomen ja Ranskan lisäksi myös 14 muussa maassa.

Lyhytelokuvapäivää tekevät: Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK,
Future Shorts Finland, Suomen elokuvakontakti ry, AV-Arkki, Doc Lounge,
Euphoria Borealis ry, Tampereen elokuvajuhlat ja Uneton48.

http://www.lyhytelokuvapaiva.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *