Tanssielokuvafestivaali LOIKKA käynnissä.

Tanssielokuvafestivaali LOIKKA käynnissä.

22.3.2013 Uncategorized 0

Vuodesta 2008 järjestetty LOIKKA on Suomen ainoa tanssielokuvaan erikoistunut festivaali. Loikka on kasvanut kuudessa vuodessa monipäiväiseksi tapahtumaksi, joka tarjoaa tanssielokuvaa laajalle yleisöpohjalle vaativasta tanssielokuvan ammattilaisesta aina lajin uusiin ystäviin. Festivaali on vahva vaikuttaja tanssielokuvakentällä ja tekee tiivistä yhteistyötä useiden kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Festivaalia luotsaavat ensimmäistä kertaa uudet taiteelliset johtajat, Suomen nykytanssin huipulle kuuluvat Valtteri Raekallio ja Thomas Freundlich. Festivaali tarjoaakin tänä vuonna ennätysmäärän korkeatasoista kotimaista elokuvaa, mutta tuo Suomeen myös runsaan määrän kansainvälisiä ohjaaja- ja koreografiavieraita: mm. lukuisille tanssiryhmille työskennellyt englantilainen Tony Mills, Amerikassa teatterin ja videon parissa mainetta niittänyt koreografi Carol Mendes sekä brasilialainen valokuvaaja ja elokuvatekijä Nicolas Pirata.

Myös tanssielokuvan ensikertalaisille on jälleen runsaasti ohjelmaa. Festivaalilta löytyy erikseen matalan kynnyksen lyhytelokuvasarja. Lisäksi elokuvateatteri Andorran lämpiössä sijaitseva Lobby Loop -katselupiste tarjoaa valikoiman tanssielokuvia, joihin voi tutustua omaan tahtiin. Ohjelmistot pyörivät festivaalipäivinä keskeytyksettä alkaen 30 min ennen ensimmäistä Andorran näytöstä ja jatkuen myöhäisiltaan.  Ammattilaisille Loikka tarjoaa menestykseksi osoittautuneen Tanssivideojamit-tapahtuman sekä tanssielokuvan tekoon pureutuvan kurssin yhdessä Helsingin elokuva-akatemian kanssa 15.–17.3.. Myös yleisö voi tulla seuraamaan tanssivideojameja.

Kaikille vapaa festivaaliklubi järjestetään Dubrovnikissa 23.3.

Koko ohjelmisto  ja ennakkolipunmyynti osoitteessa www.loikka.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *