Helsingin lyhytelokuvafestivaali keskittyy Viroon, Mustanmeren alueeseen ja outoon ja kummalliseen

Helsingin lyhytelokuvafestivaali keskittyy Viroon, Mustanmeren alueeseen ja outoon ja kummalliseen

10.11.2014 Uncategorized 0

Helsingin lyhytelokuvafestivaali juhlii lyhytelokuvaa 11.11.-15.11.2014!

Kotimaisten kilpasarjojen ohella Helsingin lyhytelokuvafestivaali HLEF tarjoaa tänä vuonna kokonaisuudet uudesta virolaisesta lyhytelokuvasta, bulgarialaisen In the Palace -festivaalin kilpasarjasta, ohjaaja Chrzun kuratoiman Outoa ja kummallista -näytöksen sekä laajan valikoiman kokeellista elokuvaa.

Christer ”CHRZU” Lindströmin kuratoima näytös Outoa ja kummallista esitetään festivaaliviikon torstaina 13.11. Orionissa. Näytös koostuu ohjaajan merkillisistä suosikeista. Näytöstä seuraa Alejandro Jodorowskyn ohjaama surrealistinen kauhuelokuva Santa Sangre.

Festivaaliohjelmistoon kuuluvat lisäksi mm. Juha Mäki-Jussilan retrospektiivi X-rayed, AV-Arkin 25-vuotisjuhlan kunniaksi koottu Apinoiden planeetta -näytös ja katutaiteisiin keskittyvä Katukamaa -näytös. Myös yhteistyö Forum Boxin kanssa jatkuu. Tänä vuonna Forum Box, AV-Arkki ja HLEF järjestävät kaksi Artist talk -tilaisuutta Forum Boxissa, jossa keskiviikkona töitään esittelee Maarit Suomi-Väänänen ja torstaina Teemu Mäki.

Vuoden parhaalle kotimaiselle lyhytelokuvalle jaettavasta Kettu-elokuvapalkinnosta kisaavat elokuvat esitellään festivaalin avajaisnäytöksessä tiistaina 11.11., jossa paikalla ovat myös tuomareina toimivat ohjaaja Selma Vilhunen ja näyttelijä ja televisiojuontaja Ville Haapasalo.

Helsingin lyhytelokuvafestivaalilla jaetaan palkinnot parhaille kotimaisille alle 60-minuuttisille lyhytelokuville animaatioiden, dokumenttien, fiktioiden ja kokeellisten elokuvien sarjoissa. Animaatiosarjan palkinnoista päättävät Heli Ellis, Antti Laakso ja Tatu Pohjavirta. Dokumenttisarjan tuomareita ovat edellä mainittu Peter Murdmaa sekä Markku Tuurna ja Sari Volanen. Fiktioita arvioivat Murdmaan lisäksi Minka Kuustonen ja Otto Suuronen. Kokeellisen sarjan tuomareina toimivat Teemu Mäki ja Toppila.

Tutustu festivaalin koko ohjelmistoon täällä: http://hlef.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *