Animaatioiden juhlaa Animatricksissa 24.-26.4.2015

Animaatioiden juhlaa Animatricksissa 24.-26.4.2015

21.4.2015 Uncategorized 0

Suomen ainoa animaatioelokuvafestivaali Animatricks järjestetään jo viidettätoista kertaa. Tänä vuonna Animatricksia vietetään 24.-26. huhtikuuta Helsingin Bio Rexissä. Vuoden 2015 teemoja ovat joukkorahoitus ja animaatiomusiikki. Festivaalin kruunaa Rocks in my Pockets -animaation ensi-ilta ja sen ohjaaja SIGNE BAUMANEN sekä elokuvamusiikin saloihin johdattavan MARK THOMASIN ainutkertaiset tekijävierailut.

Avajaisnäytöksessä perjantaina 24.4. nähdään Latvian Oscar-ehdokkaana tutuksi tullut, jo puheenaiheeksi muodostunut ROCKS IN MY POCKETS (2014). Tämä joukkorahoituksella toteutettu independent-animaatio käsittelee rankkoja teemoja, kuten itsemurhaa, masennusta, alentamista ja kateutta nuoren naisen näkökulmasta. Tekijä Signe Bauman saapuu vieraaksi näytökseen.

Perjantaina 24.4. ja sunnuntaina 26.4. festivaalivieraat pääsevät nauttimaan joukkorahoitettujen animaatioiden parhaimmistosta. Pääosin esitettävät teokset tulevat Yhdysvalloista, mutta mukana on myös teoksia Ranskasta, Iso-Britanniasta ja Kanadasta. Sunnuntain esityksen jälkeen järjestetään myös joukkorahoitusilmiötä koskeva PANEELIKESKUSTELUTILAISUUS.

Lauantaina 25.4. lukuisiin komedia-, draama-, animaatio- ja lastensarjoihin musiikin säveltänyt Mark Thomas saapuu Animatricksiin luennoimaan animaatiosäveltämisen saloista. Tämä musiikkinero tunnetaan erityisesti Late Lammas- televisiosarjasta sekä elokuvista Dog Soldiers (2002) ja Agentti Cody Banks 2: Päämääränä Lontoo (2004).

Animatricks järjestetään 24.–26.4.2015 Bio Rexissä
(Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–24, Helsinki)

Tutustu koko kattavaan ohelmistoon ja osta lippusi täältä:
www.animatricks.net
www.facebook.com/animatricks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *