Venäläisen elokuvan festivaali Kino Lokakuu 10.-15.2.2015 Helsingissä!

Venäläisen elokuvan festivaali Kino Lokakuu 10.-15.2.2015 Helsingissä!

10.2.2015 Kino Lokakuu 0

Venäläisen elokuvan festivaali, Kino Lokakuu alkaa tänään!

Aikaisempien vuosien tapaan vuoden 2015 KINO LOKAKUU on koottu niin, että valitut elokuvat ovat niihin käytetyn katsomisajan arvoisia sekä tiivistävät noin kahteen tuntiin sen, mikä niiden kuvaamissa kulttuureissa ja yhteiskunnissa on tärkeintä ja keskeisintä.

Ohjelmistosta löytyvät mm. Suomessa nyt ensi-iltansa saavat Andrei Kontshalovskin Venetsiassa palkittu The Postman´s White Night, Andrei Zvjagintsevin Cannes-voittaja Leviathan ja legendaarisen Aleksei Germanin testamentiksi mainittu Hard to Be a God.

Seminaarin aihe tänä vuonna on Ukrainan ja Venäjän suhde kulttuurisesta viitekehyksestä nähtynä. Keskustelu muistuttanee kaikkia siitä, että enemmän kuin vastakkainasettelua Venäjän ja Ukrainan suhde on todiste tiiviistä vuorovaikutuksesta ja yhdessäolosta, mistä todistavat sellaiset, etniset ja uskonnolliset rajat ylittävät ukrainalaisen, venäläisen ja koko maailman kulttuurihistorian suurnimet kuten Sergei Prokofjev, Vladimir Horowitz, Svjatoslav Richter, Oleksandr Dovzenko ja Sergei Bondartshuk.

Kaikissa elokuvissa englanninkielinen tekstitys! Avajaisia juhlitaan 10.2. klo 18.00: Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa, Nordenskiöldinkatu 1. Avajaisiin on vapaa pääsy! Muut esitykset järjestetään Andorrassa, Eerkinkatu 11.

Tutustu festivaalin koko ohjelmistoon täällä: http://www.kinolokakuu.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *