Kino Lokakuu tuo valkokankaalle kiinnostavimpia venäläisiä nykyelokuvia 16.-21.2.2016!

Kino Lokakuu tuo valkokankaalle kiinnostavimpia venäläisiä nykyelokuvia 16.-21.2.2016!

12.2.2016 Kino Lokakuu 0

Jo yhdeksännen kerran Kino Lokakuu täyttää Andorran valkokankaan Venäjän kiinnostavimmilla nykyelokuvilla 16-21.02.2016. Festivaalin päävieraiksi saapuvat ohjaajat Stanislav Govoruhin, Aleksandr Mindadze, Vladimir Hotinenko ja Aleksandr Proshkin.

Hotinenkolta nähdään “pyhän” Venäjän henkistä tilaa analysoivan elokuvan Successors. Proshkinin Garden of Eden on kyyninen kuvaus sielunsa ja ihanteensa kadottaneesta nykyajasta ja sen “turhista ihmisistä.” Kaikki on kaupan ja ostettavissa, vain ihmisyydellä ja humanismilla ei ole mitään arvoa.

Yllä mainitut elokuvat esitetään lauantaina 20.2., jonka jälkeen ohjaajat Hotinenko ja Proshkin keskustelevat yleisön kanssa Venäjän moraalisesta tilasta. Keskustelua vetää toimittaja Eilina Gusatinski.

Suomen ensi-iltansa saa myös Venäjän vuoden 2015 parhaaksi elokuvaksi mainittu My Good Hans, poikkeuksellinen tarina Toisen maailmansodan alla Neuvostoliitossa lasitehtaalla työskentelevistä saksalaisista.

Ivan Vyrypajevin Salvation on kuin puolalaisen Idan sisarteos. Siinä missä Ida etsi itseään ja luostarin ulkopuolista maailmaa jazzbaarista ja syrjäkylästä, Anna lähtee Nepaliin ja kohtaa matkallaan elämän kauhut ja kauneuden.

Vasili Sigarevin musta komedia The Wonderful Wizard of Oz muistuttaa, että on täällä jotain hyvääkin. Varsinkin uuden vuoden aattona, jolloin yö on täynnä gogolilaista taikaa!

Pauli Tapion erinomaisten käännösten ansiosta suomalaisetkin ovat voineet nauttia Sergei Dovlatovin vetävästä kielestä. Dovlatovin omaelämäkerralliseen romaaniin “Kompromissi” pohjautuvan Kino Lokakuun avajaiselokuva The End of a Great Eran pääosassa on egoistinen toimittaja, joka trollaa naisia ja tekstejä sekä käy yhden miehen sotaa sensuuria ja Suurta systeemiä vastaan.

The Chekhov’s Brothersissa vietetään yksi päivä 26-vuotiaan Tšehovin vieraana Melihovossa. Koko perhe on koolla ja kaaos on melkoinen. Isä kävelee velkapaperit taskusta pullottaen ja Nikolai-veli etsii inspiraatiota pullosta, mutta toinen veli Aleksandr ei löydä sitä edes sieltä. Tästä välittämättä Anton tykittää pakinoita ja humoreskeja ja näin pitää perheensä hengissä sekä sivusivulta kirjoittaa itsestään klassikkoa.

Toisessa taiteilijakuvauksessa Rudikin keskiössä on tataarisyntyisen balettilegenda Rudolf Nurejevin lapsuus. Samalla Rudik on yksi sarjamme neljästä “vähemmistöelokuvasta.” Kolme muuta ovat Sodankylässä 2015 ihastuttanut kalmukkidraama The Gulls sekä jakuuttien uskomuksista ja luomismyyteistä runoileva Djöhögöi Aigi.

Palkitun mestariohjaaja Aleksei Fedortšenkon suomalais-ugrilaista sarjaa jatkavassa Angels Revolutionissa neuvostovalta saapuu taigalle, jossa hantit ja mansit joutuvat tekemisiin ihmiskasvoisen mutta haihampaisen sosialismin kanssa.

Tiedot elokuvista ja pääsylipuista:

www.kinolokakuu.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *